zebrane w roku 2017 środki zostaną przekazane na

Bondyra Eryk , (ur. 16.07.2005), autyzm

Eryk ma 10 lat . Sześć lat temu zdiagnozowano u niego autyzm, całościowe  zaburzenie rozwoju. Od tamtej pory rodzice podjęli szereg działań aby chłopiec mógł w przyszłości funkcjonować samodzielnie. W opinii specjalistów Eryk jest dzieckiem rokującym, co oznacza, że dzięki intensywnej rehabilitacji ma ogromne szanse na wyrównanie do rówieśników.

Eryk jest pod stałą pieką neurologa, alergologa i dietetyka, jest też na specjalnej diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Zarówno koszt rehabilitacji, specjalnej diety jak i suplementacji znacznie przewyższają możliwości finansowe rodziców Eryka.

Chłopiec wymaga regularnej pracy terapeutycznej, której celem będzie unormowanie pracy systemu nerwowego w zakresie integracji wszystkich zmysłów, co będzie miało wpływ na poprawę funkcjonowania dziecka zarówno w zakresie rozwoju emocjonalnego, jak i motorycznego.

Bardzo serdecznie prosimy Państwa o pomoc dla Eryka.
Fundacja

2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016