zebrane w roku 2017 środki zostaną przekazane na

• Halczuk Aleksandra

Halczuk Aleksandra , (ur. 22.10.1998), opóźnienie psychomotoryczne

Aleksandra ma 16 lat o choruje na rzadką wrodzona chorobę, uwarunkowaną genetycznie, która jest spowodowana brakiem fragmentu długiego ramienia na chromosomie 9. Choroba jest nieuleczalna. Schorzenie objawia się przede wszystkim: opóźnieniem w rozwoju fizycznym i umysłowym, obniżonym napięciem mięśni oraz charakterystycznym wyglądem (dysmorfia twarzy). Ola jest niepełnosprawna intelektualnie, co uniemożliwia jej samodzielną egzystencję.

Dziewczynka potrzebuje ciągłej rehabilitacji, opieki psychologa, logopedy, okulisty, aby stymulować jej rozwój i pozwolić na sprawniejsze funkcjonowanie. Praca ze specjalistami sprawia, że Ola jest coraz bardziej komunikatywna. Dziewczynka korzysta z rehabilitacji ruchowej, sali doświadczania świata, terapii manualnej i hipoterapii.

Dzięki Państwa wpłatom od 2012 roku Fundacja finansuje zajęcia rehabilitacyjne w Stowarzyszeniu na Rzecz Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej Ruchowo przy ul. Doświadczalnej w Lublinie.  Ola wyjechała również na turnus rehabilitacyjny.

Nasza podopieczna  czeka na Waszą pomoc.

Fundacja

2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016