zebrane w roku 2017 środki zostaną przekazane na

Tarasiński Rafał , (ur. 31.10.1988), uszkodzenie mózgu powodujące lewostronny niedowład

Nasz syn Rafał we wrześniu 2009 roku uległ wypadkowi drogowemu. Wypadek spowodował uraz wielonarządowy i uszkodzenie mózgu, po którym nastąpił lewostronny niedowład. W grudniu 2009 roku wypisano go ze szpitala w stanie wegetatywnym. Dwumiesięczna rehabilitacja w szpitalu w Rzeszowie doprowadziła do odzyskania świadomości. Po powrocie do domu zaczął chodzić, mówić i jeść. Następnie Rafał rehabilitowany był w Szpitalu Neuropsychiatrycznym w Lublinie. Dzięki systematycznej rehabilitacji stan zdrowia syna zaczął się poprawiać. W maju 2010 Rafał przeszedł operacje wyrostka robaczkowego z zapaleniem otrzewnej. Po operacji stan zdrowia Rafała pogorszył się drastycznie. Przestał chodzić, mówić, jeść, stwierdzono u niego tez krwiaka na mózgu. Był w stanie krytycznym - od maja do grudnia przeszedł sześć operacji.

W grudniu 2010 został wypisany do domu. Rafał jest codziennie rehabilitowany, a jego stan powoli się poprawia. Obecnie syn spełnia podstawowe polecenia kierowane do niego, okazuje zainteresowanie otoczeniem, samodzielnie siedzi, asekurowany chodzi po mieszkaniu. Syn ma problemy z ręka, jest niewładna i spastyczna. Nie zgłasza potrzeb, mówi tylko pojedyncze słowa, nadal ma problemy z jedzeniem.

Rafał jest podopiecznym Fundacji od 2010 roku. Dzięki pomocy Fundacji i wszystkim ludziom dobrej woli zakupiliśmy podstawowy sprzęt rehabilitacyjny dla Rafała oraz mogliśmy zapewnić profesjonalną i kosztowną terapię.

Wszystkim Darczyńcom z całego serca dziękujemy i prosimy o dalszą pomoc.

Rodzice Rafała

2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016