zebrane w roku 2017 środki zostaną przekazane na

• Zduńczuk (Głąb) Weronika

Zduńczuk (Głąb) Weronika , (ur. 31.12.2002), niedosłuch

Weronika urodziła się z kompletną głuchotą. Dopiero w czwartym roku życia dzięki staraniom rodziców zastępczych udało się przeprowadzić zabieg wszczepienia implantu, w wyniku którego dziewczynka usłyszała pierwsze dźwięki w swoim życiu. Dziewczynka ma obecnie 11 lat i używa implantu słuchowego oraz aparatu. Osiągnięte rezultaty rehabilitacji umożliwiają Weronice naukę w szkole powszechnej razem ze słyszącymi rówieśnikami. Dziewczynka płynnie mówi, rehabilitacja mowy została przeprowadzona skutecznie.

Dzięki Państwa pomocy Fundacja mogła już czwarty rok sfinansować ubezpieczenie implantu, zakupić baterie do aparatu słuchowego oraz dofinansować naprawę uszkodzonego implantu.

Dalsza rehabilitacja stwarza realną szansę dla dziewczynki, aby mogła normalnie funkcjonować w grupie rówieśników. Weronika do tej pory zyskała bardzo dużo, ale bez dalszej pomocy nie zrealizuje oczekujących ją zadań. Bardzo ważne jest, aby nie zaprzepaścić dotychczasowej pracy i umożliwić dziewczynce dalszy rozwój.

Prosimy o pomoc

Dziadkowie i siostra Weroniki