zebrane w roku 2011 środki zostały przekazane na

• Hordyj Igor

Hordyj Igor , (ur. 21.06.2005), autyzm wczesnodziecięcy

W 2008 roku lekarze zdiagnozowali u Igora autyzm wczesnodziecięcy. Od tego czasu jest pod opieką lekarzy specjalistów jak i terapeutów wykfalifikowanych do pracy z dziećmi z autyzmem. Odbył też cztery etapy treningu  słuchowego Profesora TOMATISA w Warszawie. Syn bierze udział w szeregu zajęć  które wspomagają jego rozwój psychiczny , fizyczny i społeczny. Od 2013 roku nasz syn uczęszcza do Szkoły Podstawowej do klasy terapeutycznej  gdzie nawiązuje  kontakt ze zdrowymi rówieśnikami i uczy się podstawy programowej. Dzięki państwa wsparciu Igor mógł kilkukrotnie skorzystać z wyjazdu na turnusy rehabilitacyjne które znacznie poprawiają jego funkcjonowanie w społeczeństwie. W 2016 roku dzięki wsparciu Fundacji  mieliśmy możliwość zorganizowania słodkiego poczęstunku dla uczestników jak i gości festynu PADERIADA 2016. Zebrane na nim środki finansowe zostały przeznaczone na turnus rehabilitacyjny naszego syna. Zajęcia terapeutyczne jak i rehabilitacja w których uczestniczy przynoszą znaczne postępy. Jednak przed nami jeszcze dużo pracy i wysiłku aby Igor w przyszłości  normalnie funkcjonować . Jednak  nie jesteśmy w stanie sami finansować dalszej rehabilitacji, dlatego zwracamy się z prośbą do wszystkich ludzi dobrej woli  o pomoc i wsparcie finansowe. Z  całego serca chcemy podziękować wszystkim którzy nas wspierają  a także  tym którzy zechcą wesprzeć dalsze leczenie  naszego syna. Dzięki państwa pomocy ma On  duże szanse  na normalne życie w przyszłości.

Dorota i Jakub Hordyj

pomagaliśmy też