zebrane w roku 2012 środki zostały przekazane na

• Koźlak Kasia

Koźlak Kasia , (ur. 12.02.1997), wcześniacze mózgowe porażenie dziecięce, spastyczność czterokończynowa

17 letnia Kasia Koźlak została podopieczną Fundacji im. Leszka Podkańskiego w 2011 roku. Dziewczynka od urodzenia boryka się z mózgowym porażeniem dziecięcym, spastycznością czterokończynową. Porusza się wyłącznie na wózku inwalidzkim i wymaga całodobowej opieki.

Sytuacja rodzinna Kasi jest bardzo trudna – dziewczynka jest wychowywana wyłącznie przez mamę, która z uwagi na opiekę nad córką  nie może podjąć pracy zawodowej. Rodzina utrzymuje się wyłącznie z zasiłków, a rehabilitacja Kasi jest możliwa dzięki wszystkim ludziom dobrej woli wspierającym Kasię za pośrednictwem naszej Fundacji.

Dzięki wpłatom z 1% podatku mogliśmy sfinansować turnus rehabilitacyjny dla Kasi oraz specjalny fotelik do samochodu. W 2014 roku zakupiliśmy nowy wózek inwalidzki dla Kasi. Od trzech lat opłacamy również codzienną rehabilitację dziewczynki w Stowarzyszeniu na Rzecz Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej Ruchowo przy  ul. Doświadczalnej w Lublinie. Dzięki rehabilitacji u Kasi widać niewielką poprawę ruchową: jest stabilniejsza, bardziej utrzymuje równowagę w pozycji siedzącej.

Wszystkim Darczyńcom dziękujemy

Kasia razem z mamą