zebrane w roku 2013 środki zostały przekazane na

• Janczak Jakub

Janczak Jakub , (ur. 19.10.2005), autyzm, niedoczynność tarczycy, nietolerancje pokarmowe

Kubuś obecnie ma 9 lat chodzi do szkoły podstawowej. Jest chłopcem pogodnym, wesołym, uśmiechniętym ciekawym świata. Uwielbia rodzinne jazdy na rowerze oraz wspólne wyjazdy na basen. Bardzo lubi spacery z ukochanym pieskiem labradorem.

Kubusiowi potrzebna jest intensywna praca psychologiczno logopedyczna oraz terapia Integracji Sensorycznej, której celem będzie unormowanie pracy systemu nerwowego w zakresie integracji wszystkich zmysłów, co będzie miało wpływ na poprawę funkcjonowania i rozwoju emocjonalnego i motorycznego. Syn jest również pod opieką neurologa, endokrynologa i dietetyka. Ma stwierdzoną niedoczynność tarczycy oraz liczne nietolerancje i nadwrażliwości pokarmowe. W związku z tym musi brać specjalistyczne leki i suplementy oraz być na ścisłej diecie. Wszystko to przekracza możliwości finansowe rodziny. Dlatego musimy prosić Fundację oraz ludzi dobrej woli o pomoc i wspieranie nas w walce o zdrowie naszego kochanego synka.

W tym miejscu serdecznie dziękujemy Fundacji oraz wszystkim ludziom za dotychczasowe wsparcie i bardzo prosimy o kontynuację: dalsze przekazywanie 1% podatku na pomoc zdrowotną dla Jakuba oraz zachęcanie do takiej decyzji innych osób.

Dzięki pomocy Fundacji oraz Państwa wpłatom z 1% podatku od 2009 roku Kubuś skorzystał z ponad 1000 godzin rehabilitacji.

Rodzice Jakuba