zebrane w roku 2013 środki zostały przekazane na

• Obara Krzysztof

Obara Krzysztof , (ur. 12.09.1992 r.), autyzm

Krzysztof jest pod opieką Fundacji od 2008 roku i ma obecnie 22 lat. Urodził się z małą masą ciała i niedotleniony z powodu odklejającego się łożyska. Poważne zaburzenia w jego rozwoju zaczęły się w wieku 22 miesięcy kiedy bez przyczyny zaczął się wycofywać z wyuczonych funkcji, zabaw i umiejętności.

W wieku 5 lat trafił do przedszkola specjalnego. Krzysztof wtedy nie mówił, przez całą dobę nosił pieluchy, miał dużą anemię z powodu problemów z karmieniem. Po 4 latach terapii w przedszkolu dziecko skierowano do specjalnego ośrodka szkolno -  wychowawczego z rozpoznaniem znacznego upośledzenia rozwoju umysłowego i cech autyzmu. W „szkole życia” Krzysztof uczył się 10 lat.

Od 8 roku życia jest leczony psychiatrycznie z powodu trudnych do opanowania zaburzeń zachowania, zaburzeń snu, agresji i autoagresji. Syn nadal nie mówi i śpi w pampersach. Wymaga pomocy we wszystkich czynnościach: jedzeniu, ubraniu, myciu. Krzysztof potrzebuje stałej opieki i nadzoru.
Krzysztof obecnie uczy się w 3 letniej szkole specjalnej i przysposabiającej do pracy, choć wiadomo, że nie jest w stanie wyuczyć się żadnego zawodu i prowadzić samodzielnego życia. My jako rodzice chcielibyśmy wykorzystać wszystkie możliwości terapii, aby nasz syn był jak najbardziej samodzielny i abyśmy mogli jak najdłużej nim się opiekować.

Dziękujemy wszystkim ludziom dobrej woli, za wsparcie Krzysztofa. Dzięki ofiarności wszystkich Darczyńców możemy zapewnić synowi turnusy rehabilitacyjne, zajęcia na basenie, hipoterapię, zakup leków i pampersów, a także opłacać pobyt w Specjalnym Ośrodku Szkolno - Wychowawczym w Wąwolnicy. Będziemy wdzięczni za wszelką pomoc.

Rodzice Krzysztofa.