zebrane w roku 2013 środki zostały przekazane na

Smal Sylwia , (ur. 4.05.1972), młoda kobieta po amputacji nogi

Fundacja objęła swoją opieką Sylwię Smal w 2008 roku. Od tego czasu czynnie razem z nią stara się pozyskiwać niezbędne środki na finansowanie wszelkich możliwych przedsięwzięć ułatwiających funkcjonowanie w społeczeństwie.

Niestety Sylwia Smal nie tylko potrzebuje profesjonalnej opieki lekarskiej w związku ze swoim głównym schorzeniem, jakim jest cukrzyca insulinozależna, na którą choruje od 25-ciu lat, ale również wymaga stałego utrzymania specjalnej diety wynikającej ze stanu po przeszczepie nerki, który miał miejsce w 2004 roku. Oprócz tego pani Sylwia porusza się na protezie po amputacji nogi na wysokości goleni. W chwili obecnej jej marzeniem jest posiadanie pompy insulinowej, która pozwoliłaby jej w lepszym prowadzeniu cukrzycy i ochronie przeszczepionego narządu, jak również w prowadzeniu w miarę normalnego życia.
Pani Sylwia jest podopieczną Fundacji od 6 lat. W tym czasie mogliśmy za wpłaty z 1% podatku naprawić protezę naszej podopiecznej a także finansować jej leczenie.

Fundacja