Fundacja Projekt Arka

Bliskie naszemu sercu są problemy młodych ludzi. Wiemy, że czasem trudno im odnaleźć się w rzeczywistości w której muszą żyć. Pandemia zmieniła cały świat. Zamknięcie, brak kontaktów z rówieśnikami, zmiana naszych nawyków, spowodowała wiele zmian społecznych.

Jest nam niezmierne miło, że mogliśmy w 2022 r. wesprzeć inicjatywę Fundacji Projekt Arka, która pragnie pomagać młodzieży zmagającej się z różnego rodzaju uzależnieniami. Od alkoholu, narkotyków i elektroniki. Fundacja Projekt Arka prowadzi działania aby w Wojciechowie pod Lublinem uruchomić ośrodek  leczniczo-rehabilitacyjnego dla 25 osób w wieku od 13 do 17 lat wraz ze szkołą. Podjęli współpracę ze zespołem doświadczonych terapeutów w tym psychoterapeutów, pedagogów, nauczycieli i specjalistów ds. rehabilitacji. Wybuch wojny na Ukrainie pokazał ich ogromne serce, stwarzając w przyszłym ośrodku miejsce schronienia dla uchodźców z Ukrainy.

Cieszymy się, że możemy wspierać takich ludzi i takie działania.