zebrane w roku 2013 środki zostały przekazane na

• Zawadzka Ala

Zawadzka Ala , (ur. 15.07.2011), wodogłowie

Ala urodziła się z wodogłowiem i tłuszczakiem w okolicy śródmózgowia.  Dodatkowo ma spastyczny niedowład kończyn dolnych oraz wadę wzroku.W trzecim tygodniu życia przeszła zabieg operacyjny wszczepienia zastawki komorowo-otrzewnowej, która reguluje prawidłowy przepływ płynu mózgowo-rdzeniowego nagromadzonego w związku z wodogłowiem.

Alicja znajduje się pod stałą opieką poradni neurochirurgicznej i ortopedycznej w Warszawie, a także poradni audiologicznej, neurologicznej, okulistycznej oraz rehabilitacynej w Lublinie.

Intelektualnie Ala rozwija się prawidłowo. Jest bardzo otwartą i pogodną dziewczynką. Uwielbia przeglądać książki, śpiewać piosenki, malować farbami, wycinać oraz bawić się lalkami.
Od września 2014r. Ala uczęszcza do przedszkola integracyjnego.

Dzięki podjętej rehabilitacji w wieku 3 lat zaczęła stawiać pierwsze samodzielne kroki. Codzienna rehabilitacja ma na celu w jak największym stopniu usprawnić ten chód.

Dlatego zwracamy się do wszystkich ludzi dobrej woli z prośbą o pomoc w finansowaniu rehabilitacji.

Ala jest pod opieką Fundacji od 2013r.

Rodzice Alicji oraz Fundacja