zebrane w roku 2013 środki zostały przekazane na

• Zawadzka Alicja

Zawadzka Alicja , (ur. 15.07.2011), wodogłowie wrodzone, dziecięce porażenie mózgowe

Ala jest rezolutną sześciolatką. Ma mnóstwo pytań na temat otaczającego ją świata. We wrześniu 2017 roku zaczęła swoją przygodę w zerówce w szkole podstawowej. Potrafi płynnie czytać, sama też już pisze. Ma świetną pamięć. Najbardziej lubi kolorować i wycinać. Razem ze swoją młodszą siostrą wymyśla przeróżne zabawy, np. obie przebrały się za piratów czy baletnice. Same też przygotowały przedstawienie jasełka z udziałem pluszaków-aktorów.

Ala z powodu wzmożonego napięcia mięśniowego w obu nogach ma problemy z zachowaniem prawidłowego wzorca chodu i często się przewraca. Łatwo też traci równowagę. Dzięki systematycznej rehabilitacji Ala jest w stanie sama wejść i zejść po schodach trzymając się poręczy lub ściany, jeździ na trójkołowym rowerze i ma za sobą pierwsze udane próby jazdy na hulajnodze.

Stała i intensywna rehabilitacja ma na celu utrwalić w możliwie największym stopniu prawidłowy wzorzec chodu, dlatego prosimyo pomoc w finansowaniu rehabilitacji.

Rodzice Ali i Fundacja

2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018